MENIU

Protest în fața Primăriei Focșani. Angajații din salubritate se tem pentru locurile lor de muncă - FOTO

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

Angajații societății de salubritrate din Focșani au protestat azi în fața Primăriei, după ce reprezentanții municipalității au cerut un plan de reorganizare a societății, din cauza pierderilor înregistrate. Câteva zeci de angajați, asupra cărora planează acum spectrul șomajului, și-au cerut dreptul la muncă.

A fost un protest spontan de scurtă durată, desfășurat în pauza de masă, astfel că activitatea societății nu a fost afectată în vreun fel. Protestul vine după ce Consiliul Local nu a aprobat o solicitare de majorare a tarifelor venită din partea societății, pe fondul creșterii tuturor cheltuiellor din ultima vreme. Iar oamenii se tem acum pentru locul lor de muncă.

Primarul Municipiului, cel care de altfel a inițiat proiectul de majorare a tarifelor, spune că aceasta e singura soluție pentru ca societatea să nu intre în colaps. Iar creșterea prețurilor nu ar afecta populația decât în mică măsură, spune primarul Cristi Misăilă.

„Costurile respective vor fi suportate în mare parte din bugetul local pentru că sunt două activități: o dată este colectarea gunoiului menajer de la populație – unde populația va fi afectată, din punctul meu de vedere, pentru unpreț nesemnificativ: 2,5 lei pe lună va fi creșterea pentru o persoană. În rest, celelalte costuri vor fdi suportate din bugetul local, unde sunt bani alocați”, a precizat Cristi Misăilă, primarul Municipiului, potrivit presei locale.

Societatea de salubritate a înregistrat pierderi de 3,3 milioane de lei în ultimul an, o treime din această sumă fiind acumulată doar în primele 3 luni ale anului curent.

Reducerea activității societății ar însemna ca Focșaniul să fie îngropat în gunoaie, dar ar afecta în aceeași măsură salubritatea în alte 13 localități din județ. Este vorba despre comune care au contracte cu aceeași societate și unde, fără excepție, creșterile de prețuri propuse au fost aprobate.

Mai multe articole despre:
protest focsani angajati salubritate