MENIU

Protest alb în Venezuela. Protestatarii comemorează victimele ucise în ultimele zile

După săptămâni de proteste violente care s-au soldat cu cel puțin 22 de morți, venezuelenii vor ieși în stradă sâmbătă îmbrăcați în alb, pentru a aduce un omagiu celor uciși în demonstrațiile antiguvernamentale din această lună.

Demonstrațiile pașnice planificate la nivel național survin după ce cel puțin 13 persoane au fost ucise într-o singură zi în capitala țării, Caracas, informează CNN.

Joi, nouă dintre victime au fost electrocutate la Caracas, în timp ce au încercat să prăduiască o brutărie în timpul haosului produs de manifestațiile anti-guvernamentale.

Numărul de morți din incidentele legate de protestele din această lună a crescut la cel puțin 22 de persoane.

În primele două săptămâni ale lunii aprilie, șase persoane au fost ucise în timpul protestelor antiguvernamentale, iar alte trei, miercuri, într-o serie de proteste descrise de liderii opoziției drept „mama tuturor marșurilor”.

Ciocnirile violente dintre suporterii opoziției și președintele Nicolas Maduro au pus stăpânire pe întreaga țară, luna aceasta. Opoziția îl somează pe Maduro să renunțe, acuzându-l de erodarea democrației, însă președintele a făcut apel la forță, în încercarea de a stăvăli mulțimile.