MENIU

Protest fermieri. Ciocniri între jandarmi și manifestanți, în Vama Nădlac! Reprezentanții MAI s-au așezat în fața tractoarelor, pentru a bloca accesul

România este paralizată de protestele fermierilor. În Mureș, jandarmii s-au îmbrâncit cu protestatarii, iar în vama Nădlac, forțele de ordine s-au pus în fața tractoarelor după ce revolta agricultorilor a luat amploare. Mii de fermieri au luat cu asalt vămile, nemulțumiți de ajutorul infim venit de la Bruxelles, dar și pentru decizia de a nu taxa cerealele ucrainene. Tractoarele au blocat străzile și se îndreaptă spre punctele de frontieră din Tulcea, Satu Mare, Constanța sau Galați. În plus, se alătură protestelor și fermierii din Bulgaria. 

Protestele de amploare au îngreunat circulația și au blocat vămile în mai multe zone din țară. Sute de agricultori s-au adunat cu peste 300 de utilaje pe un câmp din Satu Mare. Destinația finală a fermierilor a fost însă vama Halmeu. La protest au venit și fermieri din județele vecine, Bihor, Sălaj și Maramureș.

Jandarmii s-au imbrancit, vineri, cu fermierii, in Vama Nadlac, după ce revolta agricultorilor a luat amploare. Acestia s-au asezat in fata tractoarelor ca sa le blocheze calea de acces si astfel lucrurile au degenerat.

Nemulțumiți de ajutorul infim venit de la Bruxelles, dar și pentru decizia de a nu taxa cerealele ucrainene, mii de protestatari au ieșit în stradă și în județele Timiș, Botoșani, Arad sau Iași.