MENIU

PROTEST duminică în Piaţa Victoriei: "Alertă! OUG 13 se întoarce! Nu amnistie! Nu grațiere!"

Protest duminica Piata Victoriei  

Protest duminică Piaţa Victoriei. Un nou protest anunţat pentru duminică în Piaţa Victoriei: "Alertă! OUG 13 se întoarce! Nu amnistie! Nu grațiere!".

Protest duminică Piaţa Victoriei. Comunitatea #REZIST anunţă un nou protest, duminică, 15 iulie, în Piaţa Victoriei, în contestul în care au apărut informaţii în presă privind o posibilă Ordonanţă de Urgenţă de amnistie şi graţiere.

"Liderul PSD forțează din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dar la acest moment premierul Viorica Dăncilă se opune și a amenințat chiar cu demisia, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Nu este prima dată când Dragnea presează pentru OUG pe amnistie și grațiere după ce în februarie 2017 a încercat fără succes să-l convingă pe fostul premier, Sorin Grindeanu, să o adopte. Dragnea a revenit la soluția OUG după condamnarea sa la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive și a dat semnale publice explicite în favoarea unei ordonanțe de urgență.

Protest duminică Piaţa Victoriei. Liviu Dragnea mai are însă la dispoziție doar câteva zile. Guvernul poate adopta OUG doar pe durata sesiunii extraordinare parlamentare, adică cel târziu până joi, 19 iulie, când este ultima zi a sesiunii extraordinare, dată stabilită prin hotărâri ale conducerilor celor două camere.

În cazul în care Guvernul dorește totuși să adopte o Ordonanță de Urgență în afara sesiunii parlamentare extraordinare, Senatul și Camera Deputaților trebuie convocate de urgență în termen de cinci zile. Altfel, OUG-ul nu intră în vigoare", se anunţă pe pagina de Facebook a protestului.

Protest duminică Piaţa Victoriei. Liderul PSD forțează adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Dar, la acest moment, premierul Viorica Dăncilă, se opune și amenință cu demisia, susţine site-ul G4Media.ro.

Liviu Dragnea ar vrea o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Dăncilă se opune