MENIU

Protest de amploare al angajaților de la metrou în fața Ministerului Transporturilor

Protest al sindicatelor Metrorex, în fața Ministerului Transporturilor

Scandalul dintre angajații Metrorex și ministrul Transporturilor, din cauza salariilor uriașe, s-a mutat în stradă! Sindicaliștii s-au adunat, miercuri, în fața clădirii Miniserului, pentru a-i cere demisia lui Cătălin Drulă.

Tensiunile au izbucnit după ce ministrul Transporturilor a trimis corpul de control la Metrou, pentru a verifica atât nivelul actual al salariilor și sporurilor, cât și negocierea pe marginea Contractului Colectiv de Muncă, în urmă căreia s-a stabilit o majorare a salariilor cu 18%, în 2021.

Drulă i-a acuzat direct pe liderii de sindicat că au căpușat compania și că au reușit să impună o creștere nejustificată a salariilor în plină pandemie, fără să țină cont de situația dificilă a companiei, făcându-le astfel rău tocmai celor pe care susțin că-i reprezintă.

În replică, liderul de sindicat Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a afirmat că peste 5.000 de angajați ai metroului s-au simțit jigniți de afirmațiile ministrului Transporturilor.

Sindicaliștii îi cer lui Drulă să renunțe la măsurile concrete de restructurare, pe care le-ar fi luat fără să ţină cont de deficitul de personal

De asemenea, sindicatul acuză și faptul că o serie de bonificații n-au fost plătite, deși din punct de vedere bugetar puteau fi suportate.

Mai multe articole despre:
proteste metrou metrorex scandal drula radoi