MENIU

Polițiștii PROTESTEAZĂ din nou! Cosmin Andreica: „4000 de colegi nu mai efectuează ore suplimentare. Va fi un blocaj în sistem”

Cosmin Andreica - președintele Sindicatului Europol

Polițiștii ar putea să nu mai primească măriri salariale anul viitor. Amendamentul care prevedea o creștere cu aproape 300 de lei a salariilor, propus de ministrul de Interne, a fost respins de parlamentari. Sindicaliștii vor protesta din nou mâine în Capitală și în alte orașe din țară. 

„Noi nu vrem creșteri salariale. Scopul nostru este aplicarea Legii salarizării din 2017 care avea drept țină eliminarea inechităților salariale din interiorul sistemului. În acest moment, polițiștii nu mai sunt dispuși să fie sacrificații de serviciu ai unui Guvern incapabil să-și respecte actele normative.

Mâine avem protest în fața Guvernului și în fața Parlamentului, protest cu polițiști din toată țara, care vor veni la activitățile anunțate. De asemenea, noi deja strângem notificări, am depășit deja 4.000 de notificări strânse de la colegii care refuză să mai efectueze ore suplimentare și să mai îndeplinească sarcini pe care nu le au în fișa postului, cum sunt cele specifice pandemiei covid, de verificare a izolaților și carantinaților la domiciliu în situația în care legea nu va fi aplicată. Faptul că ei nu vor mai accepta să efectueze ore suplimentare va determina un blocaj în sistem, pentru că în momentul de față un polițist ține locul a 2-3 colegi de-ai săi, în condițiile în care deficitul de personal este uriaș”, a spus liderul Sindicatului Europol - Cosmin Andreica, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
protest politie blocaj