MENIU

Protecţia Consumatorilor: Pericolul din ÎNGHEŢATA DE CIOCOLATĂ

Pericolul din îngheţata de ciocolată

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip inghetata cu cacao/ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania.

In cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip inghetata cu cacao/ciocolata, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna iulie 2014, se arată pe site-ul instituţiei teste-comparative.ro.

Continutul de cacao/pudra cacao variaza intre 1.3 – 25% si peste un sfert dintre producatori “uita” sa mentioneze pe eticheta continutul de cacao. Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 27 de tipuri de produse analizate, acesta variaza intre 2 si 9 E-uri:

    29.62% din produsele analizate au in continut 5 E-uri;
    18.51% din produsele analizate au in continut 4 E-uri;
    14.81% din produsele analizate au in continut 3 E;
    11.11% din produsele analizate au in continut 8 E-uri;
    11.11% din produsele analizate au in continut 7 E-uri;
    7.40% din produsele analizate au in continut 6 E-uri;
    3.70% din produsele analizate au in continut 2 E-uri;
    3.70% din produsele analizate au in continut 9 E-uri;

Gramajul produselor studiate variaza intre 36 – 120 grame, iar 81.48% din aceste produse au mentionat pe eticheta valoarea energetic. 55.55% de produse au mentionat pe eticheta valoarea zaharurilor, aceasta variaza intre 11 si 31 grame / 100 grame de produs.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

VEZI TIPURILE DE ÎNGHEŢATĂ ANALIZATE AICI