MENIU

Protecția Consumatorilor, în control la centrele comerciale Dragonul Roşu şi Mega Shop. Activitatea unor comercianți a fost oprită

Dragonul Roșu/ Arhivă foto

Acțiune de control de proporții a comisarilor ANPC, vineri dimineață, la unul dintre cele mai mari centre comericiale din Capitală. La acțiune participă peste 80 de comisari din cadrul Protecției Consumatorului.

Zeci de comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) participă vineri dimineaţă la o acţiune de control la comercianţii din centrele Dragonul Roşu şi Mega Shop, relatează News.ro.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii instituţiei, vorbim despre o acţiune amplă, primele măsuri fiind deja luate. Mai exact, acestea vizează oprirea activităţii unor comercianţi.

Imagini transmise de ANPC de la controlul într-o zonă în care erau păstrate alimente şi era preparată mâncare arată ustensile necorespunzătoare sau neigienizate, frigidere cu chedere murdare, priduse fără date de expirare şi neetichetate.

La acţiune participă aproximativ 80 de comisari ANPC.

Precendetele controale la comerciaţii din complezul Dragonul Roşu s-au soldat cu amenzi, cu retrageri de produse, cel mai adesea pentru că erau periculoase sau contrafăcute.

Citește și Dragonul roșu, călcat de inspectorii antifraudă! S-au dat AMENZI în valoare de 1,5 milioane de lei - SFATURI pentru angrosiști