MENIU

Proiectul ”Străzi deschise-București, Promenadă Urbană”: autoritățile bucureștene iau MĂSURI pentru limitarea neajunsurilor. Mesajul lui Nicușor Dan

Bucure;teni/ Foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat, joi seara, referitor la proiectul ”Străzi deschise-București, Promenadă Urbană”, că s-au luat câteva măsuri menite să asigure liniștea riveranilor, dar și confortul și siguranța persoanelor care participă la eveniment. 

"Proiectul ”Străzi deschise-București, Promenadă Urbană” a atras deja zeci de mii de oameni în cele trei weekend-uri de desfășurare, dovadă a nevoii bucureștenilor de zone pentru promenadă și relaxare", a afirmat edilul.

Nicușor Dan a subliniat că, pe parcursul desfășurării proiectului, a primit mai multe solicitări de la cetățeni în legături cu unele nereguli, fapt pentru care, în urma consultării cu societatea civilă și împreună cu echipa din cadrul Primăriei care coordonează acest proiect, s-a decis luarea "câtorva măsuri menite să asigure liniștea riveranilor, dar și confortul și siguranța celor care participă la eveniment".

Printre acestea se numără:
- Limitarea muzicii amplificate în aer liber, atât pentru localurile/terasele din zonă, cât și pentru artiștii stradali;
- Desemnarea unor zone dedicate pentru artiștii stradali care participă ad-hoc la eveniment;
- Interzicerea comerțului stradal și a oricărui tip de mobilier stradal inestetic, care este în neconcordanță cu aspectul zonei;
- Restricționarea circulației bicicletelor și trotinetelor doar pe pista dedicată și interzicerea acestora pe carosabilul devenit traseu pietonal și în zonele foarte aglomerate de pe traseu (Hotel Novotel, Teatrul Act - str. Amzei).

Aceste măsuri vor intra în vigoare chiar din acest weekend, mai spune primarul Capitalei.

"Poliția locală a început deja informarea riveranilor, iar polițiștii locali vor fi prezenți pe tot parcursul desfășurării proiectului pentru a ne asigura că vor fi respectate aceste reguli", a conchis acesta.