MENIU

Proiect PNL pentru ELIMINAREA plafonării plăților cash: E o lipsire de libertate până la urmă

Cash

Un deputat PNL vrea să elimine plafonarea plăților cash. El a depus chiar un proiect de lege în Parlament.

Un deputat PNL a depus un proiect pentru eliminarea plafonării plăților cu cash. Adrian Cozma susține că fiecare cetățean trebuie să-și folosească banii așa cum dorește. 

Acesta a depus deja proiectul de lege în Parlament. Deputatul a făcut o postare și pe pagina sa de Facebook și a cerut revenirea la plata cash și la starea de dinaintea limitării utilizării banilor. Cozma susține că nimeni nu poate impune un lucru pe care nu-l vrea aproape nimeni. El precizează că, citez: ”e o lipsire de libertate până la urmă. Și niciun salariat n-ar trebui să fie obligat nici măcar să primească banii doar pe card”. 

Iată postarea deputatului: 

"PROPUN REVENIREA LA PLATA CU BANI CASH!
Ciolacu banii înapoi! 
E important să revenim cât mai rapid la starea de dinaintea limitării utilizării banilor cash.
Nu putem impune un lucru pe care nu-l vrea aproape nimeni. 
E o lipsire de libertate până la urmă și niciun salariat n-ar trebui să fie obligat nici măcar să primească banii doar pe card. Trebuie să fie opțional, fiecare persoană dispune de banii lui așa cum dorește și să plătească în condiții legale, nu impuse. 
Fie că vorbim de salariați sau antreprenori, nu putem porni de la ideea greșită că oamenii vor să înșele statul. Statul trebuie să găsească modalități prin care să monitorizeze activitatea economică din societate. Fiecare avem activități diverse care implică o anumită conduită socială, oamenii cumpără produse, animale, plătesc servicii agricole. Nu-i putem obliga să aibă toți card bancar, mai ales în condițiile în care nu avem încă bancomate în multe localități. 
Așadar propunerea mea e clară: Trebuie să revenim asupra ordonanței și să renunțăm la măsura Guvernului de limitare a plăților cu bani cash. Sper ca toți colegii să susțină proiectul de lege inițiat în acest sens."

Mai multe articole despre:
cash card eliminarea plafonarii cash