MENIU

Proiect inovator în Sectorul 4. Se amenajează tot mai multe spații verzi pe verticală - FOTO

Soluția primăriei pentru înverzirea Sectorului 4. Foto/Primăria Sector 4

În sectorul 4 continuă să se inoveze, să se găsească soluții pentru creșterea suprafețelor verzi! Primul mare proiect de succes s-a finalizat prin implementarea unui perete verde, practic o mini-grădină verticală, pe un suport special, pe una din fațadele liceului Octav Onicescu.

Prin urmare, recent, în zona Eroii Revoluției, a început să se amenajeze un gard verde, proiect prin care se dorește creșterea cât mai mult a suprafaței spațiului verde din sectorul 4. Procedeu prin care se reduce poluarea, se scapă semnificativ de praf pentru a se respira un aer cât mai curat. Extinderea realizată de către cei de la Totul Verde. SA, pe verticală, se face prin plantarea de iederă pe lângă gardul Cimitirului Bellu. Ca să se dezvolte și să crească frumos, planta este ajutată de un suport provizoriu.

Urmând aceste exemple, Totul Verde a început lucrări similare în sector! Deja, se amenajează la intrarea pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, dinspre Orășelul Copiilor, acolo unde spațiul permite, garduri verzi cu plante cățărătoare, ce schimbă, deja, înfățișarea zonei. Acestea vor fi dotate cu sistem de aspersie prin picurare și vor fi realizate din plante cățărătoare care îmbracă și dau un aspect și un colorit deosebit amenajărilor.

Nu este singurul loc din Sectorul 4 unde se desfășoară astfel de activități! O lucrare asemănătoare, pe verticală, se poate observa și la viitorul parc Tudor Arghezi. Și acolo se montează iederă pe gardurile locației, care va duce, la finalizarea lucrărilor, la realizarea unui parc cu adevărat verde, ce va asigura zonei un grad de poluare către minim!

Astfel de proiecte sunt des întâlnite și în marile capitale europene, unde autoritățile au fost nevoite să găsească cele mai eficiente soluții pentru combaterea poluării, a prafului și a stresului termic generat de încălzirea globală.

Mai multe articole despre:
primarie sector 4 sectorul 4 gard viu