MENIU

Surpriza de la METEO. Cum va fi vremea de Revelion și în prima zi din 2019

Vremea de Revelion
<p><strong>Vremea &icirc;n București</strong></p>

În noaptea dintre ani, sunt anunţate temperaturi normale pentru această perioadă, cu precipitaţii slabe cantitativ şi izolate, anunţă meteorologii. Cei care aleg staţiunile montane de Revelion se bucură de un strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanşe.

Astăzi, o zi mohorâta, dar tot ușor mai caldă decât în mod normalul acestei date. În regiunile intracarpatice vor cădea precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În restul țării, precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala pe arii restrânse.

Izolat, îndeosebi la munte, încă vor mai fi condiții de polei. Vântul va suflă slab până la moderat, iar maximele vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei.

În București, și aici rămâne mai cald decât în mod obișnuit la această data, dar ziua va fi mohorâta. Dmineață, avem și ceață, vântul suflă slab, iar la amiază maximă va fi de 5...6 grade.

Nici la munte nu găsim soare și, temporar, cad precipitații -ziua, mixte, cu caracter local, iar noaptea, mai ales ninsori, în masivele vestice și mixte, doar izolat, în rest. Pe suprafețe mici vor fi condiții de polei. Vântul va suflă slab până la moderat. Temperaturile scad ușor față de ieri...

31 DECEMBRIE 2018, 1 IANUARIE 2019

Încheiem anul 2018 cu o zi mohorâta în vestul, centrul și nordul tării, unde, local, vor fi precipitații slabe-predominanat ninsori la munte, în Maramureș și Transilvania, și mixte în Crișana și Banat. În restul țării, innorările vor fi temporare, iar precipitațiile, predominant sub formă de ploi și lapovită, se vor semnala pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni și 6 grade în sud-est. Vântul va suflă moderat pe crestele înalte ale munților și, trecător, în sud-vestul și nord-estul tării, și va fi în general slab în rest. În zonele joase de relief, dimineață, vor fi condiții de ceată.

În București, 2018 iese din scenă cu o zi apropiată de normalul perioadei în ce privește temperatură -în jur de –2 grade dimineață și ceată, și 4 grade la amiază. Cerul va fi temporar înnorat, dar cu condiții reduse de ploaie -dacă toptusi va plouă, va fi slab și trecător. Vântul va suflă în general slab.

Anul 2019 este deschis de o zi normală din punct de vedere al temperaturilor -maxime între -2 și 5 grade Celsius. Va fi însă mai mult înnorat în vestul, centrul și nordul tării, unde, începînd de seară așteptăm și precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În restul țării, marți innorările vor fi temporare și doar cu totul izolat, în Dobrogea, în primele ore ale zilei, poate plouă slab. Vântul va avea unele intensificări la munte, mai ales pe crește, viscolind ninsoarea. Și, izolat, în special dimineață, vor fi condiții de ceată.

Bucureștiul pășește în noul an în ceată, cu cer temporar înnorat, vânt cel mult moderat și o maximă în jur de 4 grade Celius.

Mai multe articole despre:
meteo