MENIU

Vești bune de la METEO. Cum va fi vremea în această săptămână

Maximele cresc considerabil începând de marți.

Astăzi va fi cald în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin, cu unele înnorări în vestul și centrul țării, precum și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului, informează Realitatea TV.

Maximele cresc considerabil și în zona montană, devenind chiar mai cald decât normalul momentului. La mare maximele vor fi de 20 și 22 de grade Celsius, deci și acolo ziua se anunța minunată.

BUCUREȘTI
Bucureștiul, după o dimineață cu 9...11 grade, se scălda în soare întreagă zi, astfel că la amiază se vor înregistra 26 de grade Celsius, deci devine deja mai cald decât normalul începutului de mai.

MUNTE

La munte, vremea continuă să se încălzească, temperaturile ajungând și aici peste cele climatologic specifice datei, în toate masivele. Vor mai fi înnorări temporar accentuate după-amiază și diseară, în special în zona Carpaților Occidentali, în grupă vestică a Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt și, cu totul izolat, de grindină.

MARE

Soare pe linie și în stațiunile de la malul mării, neumbrit de niciun nor, vânt slab și moderat, maxime de 20-22 de grade Celsius.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, o zi caldă, chiar deosebit de caldă pentru început de mai în sudul și estul tării. Maximele pornesc de la 20 de grade pe litoral și merg până spre 29 în Lunca Dunării, în condiții de cer variabil, cu innorări temporar accentuate după-amiază în zonele montane, dar și în vestul, centrul și nordul tării, unde se vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt, posibil și grindină.

În București, mâine, vremea se va menține frumoasă și caldă pentru această dată. 10-11 grade dimineață, 27 de grade la amiază.

Joi, în sud, est și centru tot o zi caldă, mai caldă decât normal în acest moment al anului, în timp ce în rest temperaturile scad pînă aproape de mediile multianuale. Bunăoară, maximele joi, la nivelul întregii țări, vor fi cuprinse între 19-20 de grade pe litoral și în depresiunile intramontane, și 29 de grade la Giurgiu.

În sud-vest, vest, centru și la munte, după-amiază, vremea va deveni instabilă, astfel că aversele, descărcările electrice și vântul intens nu vor întârzia să apăra.

Pe spații mici se vor putea acumula cantităti de apă mai insemante și vor fi posibile și căderi de grindină. În restul țării, cerul va rămâne variabil întreagă zi, și doar pe arii restrânse, la amiază, vor fi condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

În București o zi frumoasă și mai caldă decât normal și joi. 10-11 grade în zori și în jur de 27 la amiază.

Mai multe articole despre:
vremea prognoză meteo