MENIU

Profitul AstraZeneca, s-a DUBLAT în 2020, pe fondul pandemiei de COVID-19. Cum arată CIFRELE

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca

Producătorul farmaceutic AstraZeneca a raportat, astăzi, un profit de 3,2 miliarde de dolari pentru 2020, mai mult decât dublu comparativ cu 2019. De asemenea, vânzările grupului AstraZeneca au crescut cu 9% până la 26,6 miliarde de dolari, graţie noilor medicamente şi cererii puternice pentru produsele împotriva problemelor generate de virusul SARS-CoV-2, cum este astmul.

Această creştere a compensat scăderea veniturilor generate de alte produse, în cazul cărora distribuţia către pacienţi a fost încetinită de pandemie, vorbim în special de cele din domeniul oncologic, ca urmare a amânării tratamentelor pentru a da prioritate celor împotriva coronavirusului.

"Reuşita medicamentelor aflate în dezvoltare, accelerarea performanţelor companiei noastre şi progresul vaccinului împotriva Covid-19 arată ceea ce putem realiza, în timp ce proiectul de achiziţionare a Alexion pentru 39 miliarde de dolari vizează accelerarea evoluţiei noastre comerciale şi ştiinţifice", a afirmat Pascal Soriot, directorul general al companiei.

Pentru anul în curs, AstraZeneca se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi un profit mai mare decât în 2020.

În prezent, vaccinul antiCovid produs de Astra Zeneca a primit aprobarea pentru a fi distribuit în țări precum Marea Britanie, India, Argentina, Mexic, Maroc. În plus, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat acest vaccin, fiind al treilea care a primit avizul instituției pentru a fi distribuit la nivel european, după Pfizer/BionTech și Moderna. Drept urmare, AstraZeneca s-a angajat să pună la dispoziţie 170 de milioane doze de vaccin în 190 de ţări.

Între timp, AstraZeneca anunță că a demarat cea de-a treia fază de testare pentru un medicament pe bază de anticorpi contra Covid-19, relatează Agerpres.

A doua tranșă de vaccin AstraZeneca este așteptat să ajungă, astăzi, în România, pe cale terestră. Din cele peste 90.000 de doze, mai mult de jumătate vor fi distribuite în centrele de vaccinare din din Capitală. 

Serul Astra-Zeneca a arătat o eficiență de peste 60% în testele făcute. Vaccinul este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.