MENIU

Profesorul din Italia decedat după vaccinarea cu Astrazeneca nu avea cheaguri de sânge - primele rezultate ale autopsiei

Noi date despre profesorul italian care a decedat după vaccinare

Decesul profesorului din regiunea italiană Piemont, care a survenit la 14 ore de la vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, a fost cauzat cel mai probabil de un episod cardiac subit, scrie La Repubblica. Autopsia nu a identificat formarea de trombi. 

Autopsia a fost făcută de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie. Primele date nu indică semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Cauza exactă a decesului nu a fost identificată în urma autopsiei, dar prima ipoteză care este luată în calcul este aceea a unui episod cardiac subit, relatează ziarul italian. Pentru a oferi răspunsuri suplimentare, urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt așteptate în următoarele zile. 

Prietenii și rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forță, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără a avea reacții adverse deosebite. Soția sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la școala medie Cossato, a fost vaccinată în aceeași zi, sâmbăta trecută. Au fost vaccinați, de asemenea, fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani, și părinții profesorului, de 85 de ani, respectiv 81 de ani, potrivit hotnews. 

Procurorul de caz a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului. Decesul acestuia a fost motivul pentru care autoritățile din regiune au decis suspendarea cu vaccinul din lotul respectiv.