MENIU

Profesorul acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor nu mai poate fi diriginte

Profesorul acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor nu mai poate fi diriginte

Conducerea Colegiului "Mihail Sadoveanu" din Paşcani a decis ca profesorul acuzat că le cerea bani elevilor pentru motivarea absenţelor, dar şi pentru achiziţionarea de mobilier, să nu mai fie diriginte al clasei IX-a şi nici să nu mai predea la clasa respectivă, au precizat surse din cadrul şcolii.

Comisia de anchetă de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani a decis, luni, ca profesorul de educaţie fizică Petrică Angheluş să nu mai fie diriginte la clasa a IX-a G şi nici să mai predea elevilor din această clasă, în urma acuzaţiilor formulate împotriva lui de tatăl unuia dintre elevi, au declarat surse din cadrul unităţii de învăţământ.

Conducerea unităţii de învăţământ a declarat că va oferi detalii în acest caz doar în momentul finalizării anchetei interne.

Potrivit surselor citate, sancţiunile luate în cazul profesorului Angheluş sunt valabile pe perioada derulării anchetei de către conducerea colegiului.

"Ancheta e în plină desfăşurare, vom oferi toate amănuntele la final", a declarat, luni, presei directorul Colegiului "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, Carmen Dimitriu.

Profesorul Petrică Angheluş este cercetat pentru fapte de corupţie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care s-au autosesizat în acest caz.

Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a decis înfiinţarea unei comisii care să monitorizeze modul în care se derulează ancheta internă la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani în cazul profesorului respectiv.

Mai multe articole despre:
bani conducere absenţe comisie de anchetă motivare