MENIU

Profesorii din Grecia, AMENINȚAȚI cu suspendarea dacă nu se vor vaccina anti-COVID-19 până în septembrie

Profesorii din Grecia, AMENINȚAȚI cu suspendarea dacă nu se vaccinează anti-COVID-19

Profesorii greci care refuză să se vaccineze sau să se testeze regulat pentru COVID-19 vor avea parte de salarii mai mici sau chiar de suspendare.

Decizia autorităților de la Atena, care este deocamdată în lucru, prevede că profesorii care refuză vaccinarea vor suporta tăieri de salariu și altă măsuri disciplinare, potrivit presei elene.

Noile reglementări au fost elaborate de Ministerul Educației din Grecia pentru un an școlar și universitar sigur din luna septembrie și sunt valabile pentru tot personalul, și pentru administratori, profesori, atât cei care lucrează în baza unui contract permanent, dar și în cazul celor pe o durată determinată.

O ultimă măsură ar urma să fie suspendarea di nactivitate, pe lângă tăierile de salariu, și vizează personalul permanent din educație. Suspendarea din activitate pentru personalul permanent va fi doar până la vaccinarea anti-COVID-19, dar angajaților temporari li se vor suspenda contractele.

Personalul permanent și pe contract vor pierde de asemenea puncte din sistemul funcționarilor publici, care le va afecta perspectivele pentru promovare sau angajare, potrivit ziarului eKathimerini.