MENIU

Profesorii de matematică sau de științe pot preda în SUA. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească

Profesorii care vor dori să ia parte la program vor avea șansă să dobândească experiență culturală, profesională și personală în Statele Unite. 

Dascălii care își doresc să predea în Statele Unite ale Americii au acum această ocazie. Ei pot lua parte la cel mai mare program de schimb profesional și cultural pentru profesori, "Participate", care oferă în acest an locuri pentru profesorii de matematică și de științe.

Anul academic în SUA va începe în luna august 2018, iar profesorii vor fi selectați până în luna martie,  scrie portalinvatamant.ro. "Programul Participate este o adevărată experiență pentru profesori, prin integrarea lor în comunitățile și școlile din care fac parte. Profesorii au șansă de a se integra în noi comunități și școli, unde se vor dezvoltă atât pe plan profesional cât și personal. În plus, elevii și profesorii din America vor avea lucruri noi de învățat de la profesorii vizitatori", afirmă Jeff Seaby, Internațional Recruitment Manager, conform unui comunicat de presă. 

Pentru a putea deveni profesor de matematică sau de științe în Statele Unite, candidații trebuie să aibă cel puțîn doi ani de experiență în predarea materiei la gimnaziu, să vorbească limba engleză fluent, să dețină permis de conducere de cel puțin un an și să fie dispuși să predea în cadrul Participate pentru cel puțin 2 ani. Pozițiile disponibile pentru care se pot înscrie sunt în școli gimnaziale din statele North Carolina, South Carolina și Virginia.

Programul oferă salariu complet, la nivelul salarizării din Statele Unite, iar profesorii recrutați beneficiază de asigurare de viață, evaluări și recomandări internaționale, bilet de avion pentru profesori și ajutor pentru obținerea vizei atât pentru profesor cât și pentru familia acestuia, dacă este cazul.

Profesorii de matematică și științe din România sunt invitați să se înscrie, accesând go.participate.com/românia-teacher, până la data de 28 februarie 2018.