MENIU

Profesorii care refuză vaccinarea vor fi testați la fiecare 72 de ore | Dascălii care refuză și testarea vor fi SUSPENDAȚI

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Profesorii care nu sunt vaccinați și care nici nu au trecut prin covid vor fi testați la fiecare 72 de ore, a a anunțat ministrul Educației. Dascălii care refuză și testarea vor fi suspendați pe perioada unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care profesează.

„Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă, vineri.

Referitor la costurile testelor, ministrul Sănătății, prezent la conferință, a precizat: „Aici cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite inclusiv a profesorilor care au avut posibilitatea de a se vaccina”.

Mai multe articole despre:
profesori vaccinare testare prag masuri scenarii