MENIU

Profesorii amenință cu proteste și cu GREVĂ generală: Vor noi negocieri și salarii mai mari - Școlile s-ar putea ÎNCHIDE

Profesorii amenință cu greva generală

Profesorii amenință din nou cu proteste sau chiar grevă generală. Asta dacă nu vor fi primiți joi la negocieri la Guvern. Sindicatele din Educație sunt nemulțumite de modul în care arată acum bugetul și refuză să cadă de acord cu autoritățile.

Dascălii vor, în primul rând, creșterea salariului cu 16 procente. Ei ar fi trebuit să primească o majorare de 16-17% încă de acum doi ani, dar a fost amânată de Guvernele anterioare.

Peste 67% dintre profesori susţin declanşarea grevei generale, începând cu 10 ianuarie 2022, conform unui chestionar realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Naţională Sindicală ”Alma Mater”.

Acest sondaj a fost realizat de cele trei federații sindicale în perioada 13-21 decembrie. Un procent de 67,5% dintre angajaţii din sistemul de educaţie doresc declanşarea grevei generale din data de 10 ianuarie.