MENIU

Profesorul de religie prins cu copiii în Catedrala din Alba Iulia rupe tăcerea

Profesorul de religie și 22 de copii, în Catedrala

Au apărut primele declarații ale profesorului de religie din județul Olt care s-a deplasat cu 22 de copii la Alba Iulia, dar au rămas fără cazare și au fost nevoiți să înopteze în Catedrala Încoronării.

Angajații ISU Alba au primit azi-noapte un apel, prin 112. Erau anunțați că trebuie să meargă de urgență la Catedrala Încoronării, pentru că unui copil i s-a făcut rău. Când au ajuns acolo au găsit nu unul, ci 22 de elevi, însoțiți de un profesor.

Veniseră la Alba Iulia cu autocarul încă de pe 30 noiembrie, pentru a sărbători Centenarul. Nu au găsit, însă, cazare, așa că au înnoptat în biserică. Frigul și oboseala acumulate în zecile de ore petrecute pe drum și apoi la paradă și-au spus cuvântul, iar unl dintre copiii nu mai mari de 14 ani a avut nevoie de intervenția medicilor.

Elevul a fost transportat la spital pentru mai multe investigații, iar ceilalți 21 de copii și profesorul lor au fost cazați la Colegiul Național Horia, Cloșca și Crișan din Alba Iulia, unde li s-a oferit și mâncare caldă.

„Această excursie a fost organizată, de două săptămâni avem bilete dus-întors, deci nu s-a pus problema că noi nu știm la ce oră este trenul de întoarcere, cum s-a auzit prin presă. Nu s-a pus problema să dormim în catedrală, părintele ne-a spus că la ora 23.00 catedrala se închide și dacă avem nevoie putem chiar să dormim la Seminarul Teologic. Între timp ne-au preluat cei de la ISU care spuneau că ei sunt organizați cu liceul acesta (HCC). Și am fost de acord să mergem acolo. Am avut condiții foarte bune și le mulțimim cu această ocazie." – a declarat profesorul ce i-a însoțiț pe cei 22 de elevi, potrivit Realitatea de Alba.

Cei 22 de elevi alături de profesorul lor, care au fost evacuaţi în noaptea de 1 decembrie din Catedrala Încoronării, au plecat spre casă, în județul Olt.

Duminică dimineața, cei 22 de elevi au plecat spre casă alături de profesorul lor din gara Alba Iulia. Profesorul a mai spus că elevii se aflau în catedrală pentru a asista la un concert, iar unui copil i s-a făcut rău.

Potrivit ISU Alba grupul se afla în Alba Iulia din data de 30 noiembrie și a înnoptat în Catedrala Încoronării. Aceștia urmau să doarmă și în 1 decembrie în catedrală dar unui copil i s-a făcut rău, fiind nevoiți să ceară ajutorul celor de la ISU Alba.

Mai multe articole despre:
Alba Iulia catedrala alba iulia