MENIU

Profesoara de origine română UCISĂ în Abu Dhabi, MĂRTURIILE FAMILIEI

Ibolya Ryan

Profesoara care a fost ucisă în toaleta unuia dintre cele mai luxoase mall-uri din Abu Dhabi era originară dintr-un sat din Bihor. Localnicii spun că femeia parcă a presimţit ce urma să se întâmple. Ea şi-a vizitat în această vară locurile natale, după 25 de ani.

Ibolya Ryan s-a născut în comuna bihoreană Şimian. A plecat din ţară imediat după Revoluţie şi a lucrat ca dascăl în mai multe ţări din lume. În Abu Dhabi, preda limba engleză la o grădiniţă de elită. Le povestea prietenilor de pe Facebook cât e de încântată de locul său muncă şi de ocazia de a trăi într-o ţara arabă. În vacanţă s-a întors acasă, în sat.

Ibolya a urmat cursurile liceului Podagogic la Oradea pe care le-a absolvit în 1985. A fost învăţătoare la o şcoală din Bihor, iar după 1989 a plecat în Ungaria, unde şi-a continuat studiile. A ajuns apoi în State unde şi-a cunoscut soţul, pe Paul.

Tatăl copiilor, de care Ibolya divorţase, a plecat imediat în Emirate pentru a-i aduce acasă pe gemeni, care erau cu mama lor. Autorităţile din Abu Dhabi au anunţat că românca a fost ucisă de o luptătoare jihadistă care se află deja în custodia poliţiei.