MENIU

PRODUSE EXPIRATE

ucării periculoase şi alimente expirate. Asta au găsit în magazinele din zona Bucur Obor inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Amenzile au fost şi ele pe măsură: peste 20 de mii lei noi.
TEXT MONTAJ
| [01:27]
AMBIANŢĂ, CASETA R2691, Tc:1:49-1:57(Inspectorii OPC într-un magazin alimentar, ce este asta domnişoară? Este brânză feta. Nu, induceţi consumatorul în eroare în plus acest produs nu poate fi vândut pentru că este mucegăit.)

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat toate magazinele din Piaţa Obor. Cei mai mulţi dintre comercianţi vindeau produse expirate sau etichetate greşit.

SINCRON, EFIGENIA MECA, inspector OPC, tc:5:18- Au fost constate deficienţe grave, privind existenţa la comercializare de produse din carne expirate.-MUSCĂ-5:38-Şi ceea ce este mai grav şi acest lucru s-a constat în majoritatea magazinelor bucureştene controlate, se induce în eroare consumatorul. Adică i se prezintă un produs ca fiind de un anunmit tip dar care este cu totul altceva.

Nici magazinele de jucării nu au scăpat neamendate.

SINCRON, LUMINIŢA CIOBANU, inspector OPC, TC:9:29-Avertismentele lipsesc pentru absolut toate jucăriile care sunt formate din componente, mai ales cele pentru bebeluşi şi care pot fi periculoase dacă copii le utilizaeză fără supraveghere.

VOX, TC:11:42- Toată lumea este în febra cumpărăturilor iar oamenii nu mai sunt atenţi la termene şi comercianţii profită.

VOX, TC:11:05-Nu mă uit la etichetă. Cumpăr jucăria dacă îmi place mie. Dar ştiţi că poate fi periculos? Da ştiu că există substanţe periculoase dar dacă îmi place.

SINCRON, DANIEL VLAICU, preşedinde ANPC, TC:14:50- numai în câteva zile de la începutul lui decembrie s-a înregistrat o creştere foarte mare a reclamaţiilor. Numai în Bucureşti am primit în câteva zile 172 de recalamţii.15:06

Dacă până acum reclamaţiile vizau proasta calitate a serviciilor, de acestă dată sesizările se referă la produsele alimentare şi electrocasnice. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va continua controalele în pieţe şi magazine până la sfârşitul acestei luni.
ILUSTRATII
|

BURTIERE


Inspectorii OPC au aplicat amenzi
de 20 de mii de lei comercianţilor
Mai multe articole despre:
null