MENIU

Producția renumitelor cireșe de Comarna, compromisă de vreme

Cireșe
Cireșe

Ploile din această primăvară au distrus recolta de cireșe. Localitatea Comarna, cunoscută drept comuna cireşelor, se confruntă cu pagube uriaşe, iar mulţi şi-au abandonat livezile, relatează Realitatea PLUS. 

Mihai este unul dintre proprietarii de livezi din comună Comarna. Este pomicultor de 20 de ani şi îşi duce traiul doar din producţia de cireşe. Vremea nefavorabilă, însă, a scăzut semnificativ recolta de anul acest.

"În ultima perioadă avem un exces de umiditate, ploi abundente, cu vijelii, cu cantitate mare de apă care a afectat calitatea producției", a afirmat proprietarul livezii de la Comarna.

Ploile din ultima perioadă au dat munca proprietarilor de livezi peste cap, și asta deoarece, din cauza ploilor, cireșele se desfac și se strică. În plus de asta, cele care au fost la maturitate, n-a avut nici timpul fizic posibil pentru a le recolta și de aceea iată în ce faza au ajuns.

Foarte mulţi agricultori au lăsat în paragină livezile după ce au constatat că prețul nu este pe măsura muncii depuse.

"Această cultură (de cireșe - n.r.) a devenit de la an la an mai puțin rentabilă și de aici, oamenii chiar abandonează în mare parte", a mai spus pomicultorul.

Cireşele de Comarna sunt printre cele mai căutate în pieţele din toată ţara, iar la început de vară sute de tone de cireşe sunt trimise către fabricile din Uniunea Europeană.

Mai multe articole despre:
cirese comarna productie cirese compromisa vreme