MENIU

Producători de ţigarete:20.000 de locuri de muncă ar putea dispărea

Proiectul de amendare a legii referitoare la combaterea efectelor fumatului poate duce la pierderea a 20.000 locuri de muncă prin efecte în lanţ asupra zonei de aprovizionare şi distribuţie şi ar putea înjumătăţi cifra de afaceri pentru aproape 50% din punctele de vânzare care comercializează ţigarete, afirmă producătorii de ţigarete.

Aceştia au depus recent, la Camera Deputaţilor, un punct de vedere referitor la propunerea de interzicere totală a fumatului în spaţiile publice închise şi de interzicere a comercializării produselor din tutun la o distanţă de mai puţin de 250 metri de spitale şi unităţi de învăţământ.

"Estimăm că, dintr-un total de 73.000 de puncte de vânzare cu amănuntul a produselor din tutun, aflate la ora actuală în România, vor fi afectate peste 46% la nivel naţional: 54% în mediul urban şi 27% in mediul rural. Dat fiind că în Bucureşti există peste 500 unităţi de învăţământ şi peste 100 de unităţi medicale, impactul estimat este de 65% din numărul punctelor de vânzare (...)', se arată în documentul menţionat.

Potrivit semnatarilor, "restricţia listării produselor din tutun va reduce cifra de afaceri a comercianţilor afectaţi cu 35% până la 50%".

Mai multe, pe capital.ro

Mai multe articole despre:
tigarete