MENIU

Procurorul lui Greblă a fost eliberat, oficial, din funcţia de şef la Antifraudă

Decizie neaşteptată a Înaltei Curţi în dosarul lui Toni Greblă

Decizia privind eliberarea din funcție a șefului DLAF, Marius Vartic, procurorul care l-a anchetat pe Toni Greblă, a fost publicată în Monitorul Oficial. Până la numirea unui nou șef, interimatul postului va fi asigurat de un director de departament din DLAF, anunţă Mediafax.

Secția pentru procurori a CSM a decis, pe 2 octombrie, încetarea detașării la DLAF a procurorului Marius Vartic, care a revenit, din 3 octombrie, în structura centrală a DNA.

Ca şef al DLAF, Vartic avea rangul de secretar de stat.

Procurorul DNA Marius Cătălin Vartic a fost numit în fruntea Departamentului pentru luptă antifraudă (DLAF) în vara anului 2016, în vremea guvernului Cioloş, pentru un mandat de cinci ani. Ca magistrat anticorupţie, Vartic a instrumentat dosare precum Microsoft sau cel al nouluiu secretar general al guvernului Dăncilă, Toni Greblă,  fostului judecător CCR. Greblă a fost achitat în primă instanţă.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 5 noiembrie începerea judecării apelului declarat de DNA în dosarul în care Greblă a fost achitat pentru trafic de influenţă. 

Mai multe articole despre:
Greblă