MENIU

Procurorul general, Tiberiu Niţu, în vizorul CSM. E vizat de ancheta coloanelor oficiale

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, în vizorul CSM

Se clatină scaunul lui Tiberiu Niţu în fruntea Parchetului General! Procurorul General al României, vizat de ancheta coloanelor oficiale, urmează să ajungă la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde s-ar putea discuta şi despre eventuala sa revocare.

În deja celebrul scandal al folosirii coloanelor oficiale, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, este acuzat că ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoţit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în noiembrie 2015.

Tiberiu Niţu ar putea fi schimbat din funcţie doar de preşedinte, în urma unei eventuale solicitări a ministrului Justiţiei. Mandatul lui Tiberiu Niţu expiră în data de 15 mai.

Procurorul general, Tiberiu Niţu, a mers, miercuri, la Ministerul Justiţiei, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă "speculaţii" legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcţie.

Discuție Prună-Nițu pe tema coloanei oficiale. Ministrul Justiției: Nu exclud revocarea

Ministrul Justiției a declarat, miercuriu, că va discuta cu Procurorul general pe tema coloanei oficiale folosite de acesta și că va anunța o decizie în urma acestei discuții.

"Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană", a spus Prună.

Ministrul Justiției a subliniat că nu exclude nicio variantă de decizie. "Nu exclud nicio variantă, există poibilitatea revocării, iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție", a spus Prună.

Mai multe articole despre:
CSM procuror Tiberiu Niţu