MENIU

Procurorul general, anunț de ultimă oră: Au început controale în toate parchetele din România!

Bogdan Licu

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a anunțat că a dispus un control la toate parchetele din țară în care să fie verificate toate dosarele privind lipsirea de libertatea din ultimii 10 ani.

 ”În momentul de față, în cadrul Ministerului Public se află în desfășurare cel mai amplu control. Am dispus ca la toate parchetele din țară să fie verificate toate cauzele privind lipsirile de libertatea din ultimii 10 ani”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general mai spune că acest control are termen de finalizare data de 1 octombrie.

”Controlul a pornit de la aceast nefericit caz de la Caracal”, a mai spus acesta.

În ceea ce privește cazul de la Caracal, Bogdan Licu a mai spus că în cazul Luizei situația nu este la fel de clară pentru că nu există niște analize care să eludideze situația.

”Nu lipsește nimic acestei anchete, eu am avut multe întâlniri cu procurorii DIICOT pe care nu le-am făcut publice. Vă asigur că la acest caz lucrează cei mai buni profesioniști pe care îi are România în acest moment”, a completat Bogdan Licu.

Procurorul general a mai spus că, în ceea ce privește controalele la parchete, vor fi verificate zeci de mii de dosare.

”Noi de regulă monitărizăm activ cazurile de omor, pe acest aspect al lipsirilor de libertate nu am făcut nicioodată niciun control și ne-am dat seama că sunt probleme”, a completat procurorul general al României.

Dosar penal pentru modul în care Institutul de Medicină Legală a analizat oasele găsite la Caracal