MENIU

Procurorii iau în calcul anchetarea lui Oprea pentru abuz în serviciu! Se ducea acasă!

Surse judiciare au declarat că procurorii Parchetului General, care l-au audiat ieri, 28 octombrie, pe Gabriel Oprea în cazul lui Bogdan Gigină, polițistul mort din coloana oficială care îl însoțea pe premier în seara de 20 de octombrie, iau în calcul anchetarea acestuia pentru abuz în serviciu.

Aceleași surse susțin că ministrul de Interne se îndrepta spre casă în tragica seara. Gabriel Oprea a declarat într-o conferință de presă, referitoare la accidentul din 20 octombrie de pe strada Știrbei Vodă, că nu a știut că s-a produs un accident în care a fost implicat antemergătorul din coloana sa oficială până când nu a trecut de locul în care a avut loc tragedia.

Ministrul de Interne s-a prezentat ieri la Parchetul Tribunalului București pentru a fi audiat de procurori. Magistrații au deschis o anchetă de ucidere din culpă în acest caz.

Acesta a mai spus că nu a coborât din mașină din acest motiv, însă că după ce a aflat l-a contactat telefonic pe Raed Arafat pentru a se interveni imediat în acest caz.

Bogdan Gigină, polițistul care deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, și-a pierdut viața în 20 octombrie după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe strada Șerban Vodă.

Potrivit martorilor, chiar dacă vremea nu era favorabilă, coloana oficială mergea cu o viteză mult peste limita admisă.