MENIU

DNA contestă decizia instanței privind eliberarea condiționată a lui Gigi Becali

<p>DNA contestă decizia instanței privind eliberarea condiționată a lui Gigi Becali</p>

Procurorii DNA au contestat, vineri, decizia Judecătoriei Medgidia, care admisese eliberarea condiționată a lui Gigi Becali, contestația urmând să fie soluționată de Tribunalul Constanța, la un termen care va fi stabilit, la începutul săptămânii viitoare, transmite Mediafax, citată de HotNews.ro.

Termenul pentru judecarea contestației urmează să fie stabilit la începutul săptămânii viitoare.

Avocatul lui Gigi Becali a cerut, vineri, instanței, să admită cererea de eliberare condiționată a finanțatorului FC Steaua, întrucât a fost recompensat, în penitenciar, a muncit și a scris două cărți, în timp ce procurorul a susținut că perioada executată de Becali nu a dus la îndreptarea acestuia. Totodată, avocatul Bogdan Vlad i-a spus judecătorului că sunt îndeplinite toate condițiile pentru eliberarea condiționată lui Gigi Becali, în primul rând, pentru că a executat fracția de pedeapsă, respectiv două treimi, conform Codului penal vechi și mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului cod.

Pe de altă parte, avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat, în dosarele în care a fost condamnat, precum și dobânzile aferente.

Procurorul prezent, la ședința de judecată, a cerut instanței să respingă cererea, pe motiv că nu este suficientă perioada executată de Becali, în penitenciar, și că aceasta nu a dus la îndreptarea finanțatorului FC Steaua. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancționat de mai multe ori disciplinar, pe parcursul detenției, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiționat.

În replică la cele spuse de procuror, avocatul Bogdan Vlad a arătat instanței că sancțiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.

Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis, vineri, cererea lui Gigi Becali de eliberare condiționată, din Penitenciarul Poarta Alba, unde executa trei ani și șase luni de închisoare în dosarul "Valiza", sentinta nefiind, însă, definitivă.
Gigi Becali va rămâne în inchisoarea de la Poarta Alba, unde ispășește pedeapsa în regim deschis, până la soluționarea contestației și rămânerea definitivă a hotărârii instanței.

Mai multe pe HotNews.ro.