MENIU

Procuror, despre ancheta TRAGEDIEI AVIATICE: Medicul legist trebuia să ia cadavrul pentru autopsie

Dan Voinea, procuror

Dan Voinea, magistrat şi general, a vorbit la REALITATEA TV despre cum ar fi trebuit să înceapă ancheta în cazul ACCIDENTULUI AVIATIC DIN APUSENI. "De ce oare procurorul general al României nu şi-a dat şi el demisia? Au abandonat nava, au abandonat mortul fără ca să rezulte că s-au clarificat problemele la faţa locului", a spus procurorul la REALITATEA TV.

"Acest eveniment demască foarte multe necazuri care există în justiţia din România. Din momentul producerii evenimentului, procurorul este cel care izolează zona, cel care îşi alege oamenii, dar şi medici legişti. Medicul legist avea obligaţia să ia cadavrul pentru autopsie. Noroc cu ţăranii care au păzit cadavrul.

De ce oare procurorul general al României nu şi-a dat şi el demisia? Zona trebuia sigilată, procurorul trebuia să se gândească la protejarea perimetrului în care s-a produs evenimentul. Am văzut că avionul a fost făcut bucăţi.
O problemă foarte gravă, pentru că la aeronave se pune şi problema cedării.

Instituţiile au acţionat cu mare întârzire, având în vedere că s-au investit foarte mulţi bani. Aparatura pe care o deţin este folosită pentru identificarea zonei în care există un aparat, adică un telefon mobil.

S-a acţionat cu nepermisă mare întârziere. Procurorul trebuia să ajungă printre primii şi să ia măsuri de conservare. Această anchetă comportă mai multe aspecte. În cazul avionului nu se putea face o expertiză la faţa locului, trebuie făcută în condiţii speciale de către specialişti", a spus procurorul Dan Voinea la REALITATEA TV.