MENIU

Probleme pentru Lukașenko. Liderul din Belarus a fost dus de urgență la spital, sub convoi militar

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, s-a internat într-un spital de lângă Minsk. Anunțul nu a a fost făcut de publicația belarusă Euroradio și a proiectului de monitorizare Belarusian Hajun și retransmis de Kyiv Independent.

Sursele au raportat că convoiul lui Lukaşenko a ajuns la Centrul Medical Clinic Republican al Departamentului de Poliție al Republicii Belarus, care este situat pe malul lacului de acumulare Drozdy în jurul orei 19.00, timp în care accesul la clinică a fost închis, iar drumurile către aceasta au fost păzite de forţe de ordine înarmate.

Cea mai recentă apariție a lui Lukașenko în public a fost la Moscova, sărbătorind Ziua Victoriei alături de președintele rus Vladimir Putin, unde aparenta sa slăbiciune fizică a atras atenția.

În imaginile care au circulat  în mass media internațională, liderul din Belarus a apărut cu un bandaj în jurul mâinii drepte.

Conform presei din Belarus, după parada de Ziua Victoriei de la Moscova, dictatorul Alexander Lukașenko a avut probleme de sănătate și a fost transportat la aeroport însoțit de o ambulanță. El nu a luat parte la cina oferită de Vladimir Putin pentru prietenii săi dictatori.

Mai multe articole despre:
lukasenko belarus spital internare