MENIU

Probleme pentru economia Turciei, după sancțiunile SUA

Lira turceasca

Pieţele din Turcia se prăbuşesc după sancţiunile impuse de SUA: bursa de la Istanbul 100 are cea mai slabă evoluţie la nivel mondial.

Sancţiunile fără precedent impuse de SUA aliatului său NATO s-au adăugat focurilor încrucişate la care au fost supuşi investitorii.

Aceştia deja au fost dezamăgiţi de eşecul autorităţilor de a ţine inflaţa sub control şi de a opri căderea lirei turceşti, sub presiunile preşedintelui Erdogan de a menţine creşterea, scrie Mediafax.

Scăderea lirei, a preţurilor obligaţiunilor şi acţiunilor s-a accelerat la momentul impunerii sancţiunilor din partea SUA. Lira a scăzut cu 5,07% în comparaţie cu dolarul, acesta fiind un nou record. Borsa Istanbul 100 index a scăzut la momentul redactării ştirii cu 2,06%, ajungând la pierderi de 17,5% în utlimul an, cea mai slabă performanţă la nivel mondial.

Administraţia Trump a decis sancţionarea unor oficiali turci

Administraţia Donald Trump a adoptat sancţiuni împotriva unor oficiali turci, din cauza detenţiei pastorului protestant Andrew Brunson, a anunţat miercuri seară Sarah Huckabee Sanders.

"La ordinul preşedintelui Donald Trump, Departamentul Trezoreriei l-a sancţionat pe ministrul turc al Justiţiei şi pe ministrul turc de Interne, dat fiind că amândoi au jucat roluri principale în arestarea pastorului Andrew Brunson", a declarat Sarah Sanders, citată de site-ul Politico.com.

Mai multe articole despre:
Turcia economia turciei