MENIU

Probleme la Casa Albă! INFLAȚIA din SUA este la cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani

Joe Biden FOTO: Profimedia

Prețurile de consum din Statele Unite au crescut în noiembrie într-un ritm fără precedent. Joe Biden se confrunta cu probleme economice după ce a promis că va inversa cursul inflației. Toate acestea în timp ce conducatorul de la Casa Albă  se luptă să obțină aprobarea planului său gigant din domeniul social și climatic, scrie AFP.

Este un adevărat obstacol pe drum”, a recunoscut președintele SUA în timp ce încerca să minimizeze știrile.

Creșterea prețurilor a fost de 6.8% luna trecută față de noiembrie 2020, după + 6.2% în octombrie, potrivit indicelui prețurilor de consum (IPC) publicat vineri de Departamentul Muncii. Aceasta este cea mai mare creștere înregistrată din iunie 1982.

Americanii au continuat să plătească mai mult pentru hrană, mașini, benzină, electronice, bilete de avion și restaurante.

Departamentul de muncă al SUA a înregistrat doar 184.000 de cereri săptămâna trecută, cel mai mic număr din septembrie 1969, când 182.000 de americani cereau ajutor de șomaj.

Numărul a fost de asemenea mai mic decât cele mai optimiste prognoze ale economiștilor, dovadă că America își recuperează locurile de muncă pierdute în timpul pandemiei, că angajatorii au nevoie de muncitori și că potențialii candidați au numeroase opțiuni.

Mai multe articole despre:
casa alba probleme in SUA joe biden inflatie