MENIU

Probleme cu forța de muncă în România! ANUNȚUL ministrului Marius Budăi

Marius Budăi - Ministrul Muncii

România s-ar putea confrunta cu mari probleme în ceea ce privește forța de muncă. Avertismentul vine chiar de la ministrul Muncii.

Marius Budăi susține că acest lucru se va întâmpla în momentul în care țara noastră va intra în spațiul Schengen, iar muncitorii veniți din alte țări ar putea alege să își caute un loc de muncă în alt stat. Budăi a dat exemplul angajaților care vin din Vietnam și care acum sunt obligați să stea la un loc de muncă cel puțin un an. 

„Problema principală a noastră va fi cu importul de forţă de muncă în momentul în care România va intra în spaţiul Schengen şi cunoaşteţi foarte bine care sunt riscurile: de a intra şi, în continuare, să plece de la noi.

Am solicitat ministrilor atunci când dau posibilitatea oamenilor să plece, şi singura care a răspuns într-un mod cât mai rapid a fost Vietnamul, cei de acolo, de la agenţiile lor şi de la tot ceea ce înseamnă agenţii de plasare a forţei de muncă, să îi informeze, să le spună că, dacă pleacă de la angajator, într-un an sau doi ani, nu mai reţin exact, vor fi rechemaţi în ţară”, a spun Marius Budăi.

Mai multe articole despre:
budai forta munca