MENIU

Prinţul Philip al Marii Britanii, internat pentru o intervenţie chirurgicală

<p>Prinţul Philip al Marii Britanii </p>

Prinţul Philip al Marii Britanii, soţul reginei Elizabeth a II-a, a fost internat într-un spital din Londra pentru o intervenţie chirurgicală planificată la un şold, a anunţat biroul de presă de la palatul Buckingham, citat de AFP.

"Alteţa sa regală ducele de Edinburgh a fost internat la Spitalul King Edward VII din Londra în această după amiază, pentru o intervenţie chirurgicală planificată la un şold, care va avea loc mâine", se arată în comunicatul transmis marţi, preluat de Mediafax.ro.

Prinţul Philip, în vârstă de 96 de ani, s-a retras din viaţa publică anul trecut, dar, de atunci, a mai apărut la câteva evenimente oficiale alături de regina Elizabeth a II-a.

Prinţul a lipsit, însă, de la slujba de Paşti, săptămâna trecută, pentru că avea dureri la un şold.

Prinţul Philip a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani, pentru diverse probleme de sănătate.

Mult timp cunoscut pentru energia lui inepuizabilă, Philip i-a stat alături soţiei sale, fără greşeală, în cei 66 de ani de domnie ai acesteia, iar regina spune că prinţul este "stânca ei".

Constanţa sa în rolul de fidel adjunct i-a atras simpatia supuşilor britanici, în ciuda caracterului său aspru şi a unor gafe devenite celebre.

"Ai reuşit să scapi fără să fii mâncat?", a fost una dintre replicile sale pentru un student britanic ce a mers într-o expediţie de unul singur în Papua Noua Guinee, în 1998.

Prinţul Philippos al Greciei şi Danemarcei s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921, fiind unicul fiu dintre cei cinci copii ai prinţului Andrei al Greciei - fratele mai mic al împăratului Constantin - şi ai prinţesei Alice de Battenberg.