MENIU

Prințul Nicolae și soția sa vor deveni părinți. Când se va naște al doilea copil al nepotului regelui Mihai

prințul Nicolae și soția sa așteaptă primul copil

Prințul Nicolae și soția sa, Alina, așteaptă primul lor copil, care va veni pe lume în luna noiembrie. Anunțul a fost făcut chiar de 1 iunie. Este primul copil al cuplului și al doilea pentru Nicolae Medforth-Mills.

 

„Sunt fericit să vă pot împărtăși că soția mea, Alina-Maria, este însărcinată cu primul nostru copil care va veni pe lume în noiembrie. Ocrotit de dragosteapărinților și a familiei , copilul nostru va fi educat în respectul strămoșilor și al valorilor tradiționale, în spiritul iubirii și al responsabilității față de țară, în credința în care am fost botezat, ca și bunicul meu, Regele Mihai.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Nihil Sine Dio!”, a transmis Nicolae, pe pagina sa de Facebook.

Este primul copil al cuplului, dar al doilea pentru fostul principe al României.

Singurul nepot al Regelui Mihai s-a căsătorit pe 30 septembrie 2018 cu Alina Binder, la Biserica Sf. Ilie din Sinaia.

Nicolae (Nicholas) Medforth-Mills, fiul celei de-a doua fiice a regelui Mihai, principesa Elena, a anunțat, anul trecut, când era deja căsătorit, că este tatăl unei fete, dintr-o relație cu o tânără. În urma testului de paternitate, el și-a asumat responsabilitatea aceasta. Iris-Anna s-a născut pe 10 februarie 2016. Fostul prinţ a rupt legăturile cu mama fetiţei, Nicoleta Cîrjan, în vara anului 2015, la o lună după ce aflase că este însărcinată. Aceasta a susținut că fostul principe i-ar fi sugerat să facă un avort.

Nicolae a fost exclus din linia de succesiune a Casei Regale în 2015, când i-a fost retras  și titlul de "principe al României", motivul oficial fiind „neadaptarea la rigorile Casei Regale”. După doi ani, regele Mihai înceta din viață, la 5 decembrie 2017, fără să mai fi avut ocazia de a se revedea cu singurul său nepot, Nicolae.

Casa Regală informa pe 10 august 2015 că Nicolae nu va mai avea nicio legătură cu monarhia românească şi nici nu va avea pretenţii la tron.

Nicolae a fost principe timp de 5 ani după ce la 1 aprilie 2010 i-a fost acordat titlul de ASR şi a fost inclus în linia de succesiune, fiind al treilea, după principesa Margareta şi principesa Elena, mama sa.

Nicolae s-a mutat definitiv în România şi a preluat o parte din activităţile publice ale Casei Regale în septembrie 2012, şi, tot atunci, a început să ia lecţii de limba română. Prima vizită în România a lui Nicolae datează din 1992, când, la numai 7 ani, a apărut la balcon alături de regele Mihai I.

Nicolae este varul printului Charles, prinţ de Wales, Marea Britanie, şi nepotul cel mai înaintat în vârsta al fostului rege al României, Mihai I. Este descendent al reginei Victoria şi al monarhiilor Europene, incluzând ţarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunică, Prinţul Nicolae este de asemenea descendent al prinţului Ieremia Movilă, fost domnitor al Moldovei.

Nicolae este fiul celei de-a doua fiice a regelui, principesa Elena, şi s-a născut la 1 aprilie 1985 în Elveţia. Mai are o soră cu patru ani mai mică, născută în 1 ianuarie 1989, Elisabeta Karina. Tatăl lor este profesorul Robin Medforth-Mills, care a murit în februarie 2002, la vârsta de 60 de ani.

Mai multe articole despre: