MENIU

Prințul George al Marii Britanii, atacat dur. "Deși are doar trei ani...”

Deși are doar trei ani, prințul George, fiului prințului William și al ducesei Kate Middleton, a fost aspru criticat pe Facebook de o britanică.

Femeia, care lucrează la un institut ce promovează cultura britanică și limba engleză în peste 100 de state din întreaga lume, i-a adresat cuvinte jignitoare la adresa prințului George, motivând că ”monarhia nu-și are locul în lumea modernă, mai ales că cei care fac parte din ea trăiesc din bani publici”.

Mesajul său a stârnit o mulțime de reacții în mediul online, mai ales printre britanici, conform metro.co.uk. ”Deși are doar trei ani, Prințul George arată, deja, ridicol. Privilegiul albilor. Acel rânjet obraznic este semnul înnăscut că face parte din familia regală, că e bogat, că e privilegiat și că nu se va lovi niciodată de greutățile vieții. Haideți să căutăm poze ale copiilor sirieni în vârstă de trei ani să vedem dacă seamănă cu el. (...) Nu cred că monarhia își mai poate găsi locul în lumea modernă democratică, mai ales când trăiește din bani publici. Asta este privilegiu și trebuie să înceteze”, a scris femeia, pe Facebook.

Reprezentanții institutului s-au delimitat de opinia angajatei lor.