MENIU

Prințul Andrew, înțelegere amiabilă cu victima sa. Câți bani trebuie să îi ofere femeii

Printul Andrew FOTO: Profimedia

Prințul Andrew a ajuns la un acord cu Virginia Giuffre, femeia care îl acuză că a agresat-o sexual, pentru o soluționare amiabilă a procesului care se desfășoară în Statele Unite.

Giuffre l-a dat în judecată pe Andrew Mountbatten-Windsor în luna august a anului trecut, acuzându-l că a agresat-o sexual pe vremea când avea 17 ani, în perioada în care a fost traficată de Jeffrey Epstein.

Conform dosarului, avocații lui celor doi au precizat că acordul amiabil prevede plata de către Andrew a unei sume de bani către Giuffre, dar și o donație substanțială pe care prințul o va face în contul organizației caritabile pe care Giuffre o deține și care militează pentru drepturile victimelor abuzate, scrie mirror.co.uk.

Ducele de York a promis că va lupta împotriva traficului de persoane și va ajuta la sprijinirea victimelor la câteva momente după ce a ajuns la o „înțelegere de principiu” secretă cu Virginia Giuffre.

În ianuarie, Casa Regală britanică i-a retras Prințului Andrew toate distincțiile militare dar și dreptul de a folosi în mod oficial titlul de Alteță Regală (n. red. – His Royal Highness, HRH). Toate titlurile, drepturile de patronaj și distincțiile care au aparținut lui Andrew au revenit, astfel, Reginei Elisabeta.

Mai multe articole despre:
intelegere amiabila bani oferiti suma print victima