MENIU

Principalul motiv care duce la divorț, descoperit de către cercetători. Paradoxal, nu este infidelitatea

Principalul motiv care duce la divorț, descoperit de către cercetători

Un studiu de amploare ce a avut loc în ultimele două decenii a adus la lumină o concluzie surprinzătoare în ceea ce privește motivul principal pentru care cuplurile ajung să divorțeze.

În timp ce mulți oameni cred că diferențele majore de opinii și interese sunt factori ce pot distruge o relație de lungă durată, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Iowa au dezvăluit că boala este cel mai mare inamic al unei relații funcționale, care ar fi avut toate șansele să dureze până la adânci bătrâneți.

Astfel, sănătatea partenerului de viață poate avea un impact semnificativ asupra relației de cuplu, fără ca această problemă să fie vreodată abordată deschis. Mai exact, atunci când partenera suferă de o afecțiune gravă sau este diagnosticată cu o boală cronică, acest lucru poate fi suficient pentru ca partenerul să se replieze și să se îndepărteze dramatic, renunțând la mariaj în cele mai multe cazuri. Esența sentimentului de teamă și incertitudine față de viitor este accelerată adesea de stresul fizic și psihologic pe care îl presupune îngrijirea unui partener bolnav, fapt care poate fi cu atât mai dificil în situațiile în care o singură persoană este însărcinată cu responsabilitatea îngrijirii. 

Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță nu se mai ascund de ochii lumii. Cei doi au participat la un eveniment organizat de Mircea Geoană, ținându-se de mână

Cercetătorii au descoperit că rata divorţurilor este cu şase procente mai mare dacă soţia este aceea care se îmbolnăveşte, în comparaţie cu situaţiile în care ele rămân sănătoase și și-au bazat concluziile pe un studiu desfășurat pe monitorizarea a 2701 cupluri, pe parcursul a două decenii. În schimb, starea de sănătate a soţilor nu a influenţat riscul de divorţ în cazul cuplurilor monitorizate.

Cuplurile au fost monitorizate de către cercetători, iar prima cerință pentru a participa la studiu era ca unul dintre partenerii din fiecare cuplu să aibă peste 51 de ani. În 2010, la finalul studiului, 32% dintre cuplurile studiate divorțaseră, iar în cazul a 24% dintre cupluri, unul dintre parteneri a rămas văduv sau văduvă.

Cum se împarte moștenirea între soție și copii. Ce spune legea, cine primește mai mult și care mai puțin

Studiul, supervizat de către Amelia Karakker, a adus în atenția publicului motivele principale care duc la divorțul în cuplurile moderne. Descoperirea cea mai surprinzătoare a acestei cercetări a fost că bolile și problemele medicale prezente într-un cuplu pot fi un factor determinant în decizia finală de a continua sau nu o relație. În plus, cercetătorii au remarcat că problemele financiare sunt un alt motiv major pentru care mulți oameni căsătoriți renunță la căsătorie și aleg să divorțeze.

Atunci când este sănătoasă, o femeie este adeseori principalul furnizpr de servicii medicale în casă și este educată să ofere servicii medicale familiei sale. În schimb, bărbații care trebuie să aibă grijă de o parteneră bolnavă nu reușesc întotdeauna să ofere o îngrijire adecvată și se ajunge la divorț, informează Journal of Health and Social Behaviour.

Cele mai bune glume la videoclipul cu sexy-jandarmul în noua uniformă. „L-ați luat de la prezentările de lenjerie ale lui Botezatu?"

Mai multe articole despre:
divort motiv de divort studiu boala