MENIU

Primul vaccin antiCovid administrat într-o SINGURĂ doză ar putea fi disponibil curând. Va fi al patrulea vaccin aprobat în UE

Primul vaccin antiCovid administrat într-o SINGURĂ doză ar putea fi disponibil curând. Va fi al patrulea vaccin aprobat în UE

Un al patrulea vaccin antiCovid-19 ar putea fi utilizat curând în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Vorbim despre vaccinul dezvolat de compania americană Johnson & Johnson, care va depune cel mai probabil în luna februarie o cerere pentru aprobarea vaccinului său antiCovid în Uniunea Europeană, anunță Reuters ,care citează un europarlamentar al Partidului Popular European. Vestea și mai bună este însă că, spre deosebire de celălalte vaccinuri aprobate până în prezent, vaccinul Johnson & Johnson se aministrează într-o singură doză, potrivit HotNews.ro. 

„Comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides a anunțat în timpul reuniunii noastre (a parlamentarilor UE -n.r.) din această dimineață că producătorul de vaccinuri Johnson & Johnson va depune probabil o cerere pentru aprobarea de către UE a vaccinului său în luna februarie”, a afirmat Peter Liese, reprezentantul PPE pentru probleme de sănătate.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunțase în luna decembrie că se așteaptă ca J&J să ceară aprobarea vaccinului său în primul trimestru al acestui an și a început o evaluare preliminară a acestuia.

EMA a aprobat în 20 de zile vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer în timp ce aprobarea celui creat de Moderna a durat puțin peste o lună după ce acestea au depus cereri la începutul lunii decembrie.

Cele două vaccinuri sunt singurele aprobate în Uniunea Europeană în prezent, AstraZeneca depunând marți o cerere pentru aprobarea vaccinului său. O decizie în acest sens este de așteptat să fie luată undeva în jurul datei de 29 ianuarie. 

„Dacă toate lucrurile merg bine vom avea un al patrulea vaccin împotriva coronavirusului disponibil în câteva săptămâni”, a adăugat Lese.

Spre deosebire de celelalte aprobate până acum, vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre: