MENIU

Primul TGV turcesc a avut probleme tehnice la inaugurare

Primul tren de mare viteză (TGV) care asigură o legătură Ankara-Istanbul, la bordul căruia se afla şi premierul Recep Tayyip Erdogan, a fost nevoit să se oprească timp de o jumătate de oră, în urma unui incident tehnic care a avut loc pe traseul inaugurat vineri, potrivit Mediafax.

Trenul a fost oprit în apropiere de localitatea Izmit, lângă Istanbul, din cauza unor probleme la cabluri, au anunţat posturile turceşti de televiziune.

Ingineri s-au precipitat să rezolve problema, iar trenul şi-a reluat drumul către Istanbul, după această "haltă" forţată de aproximativ 30 de minute, care a provocat mare jenă autorităţilor turceşti, după ce acestea au fost nevoite să amâne succesiv proiectul în ultimii ani.

"În pofida tentativelor de sabotaj, blocajelor, întârzierilor, am încheiat construirea liniei şi am dat-o în folosinţă astăzi (vineri)", a declarat Erdogan, la Eskisehir, la jumătatea drumului dintre principalele oraşe turceşti.

Inaugurarea liniei are loc cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale de la 10 august, în care premierul candidează. Erdogan şi-a făcut campanie insistând asupra eforturilor în vederea îmbunătăţirii transporturilor în Turcia.

Mai multe articole despre:
inaugurare probleme tehnice primul TGV turcesc