MENIU

Primul DECES din Europa din cauza tulpinii OMICRON, în Marea Britanie - Anunțul, făcut chiar de Boris Johnson

Primul DECES raportat în Marea Britanie din cauza tulpinii OMICRON - Anunțul, făcut chiar de Boris Johnson

Cel puțin un britanic infectat cu noua tulpină OMICRON a murit în ultimele ore, a anunțat luni premierul Boris Johnson.

Înainte de tristul anunț, Boris Johnson a avertizat împotriva afirmațiilor liniștitoare privind Omicron, că ar fi mai blândă decât variantele anterioare, printre care și Delta, principala cauză a valului 4 de coronavirus.

Acesta a anunțat decesul primului britanic după infectarea cu Omicron, luni, în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din cartierul Paddington.

„Din păcate, Omicron duce la spitalizări și, din păcate, s-a confirmat că cel puțin un pacient a murit din cauza Omicron. Deci cred că această idee că într-un fel o versiune mai ușoară a virusului trebuie lădată la o parte și să recunoaștem pur și simplu rapiditatea cu care se răspândește în populație. Astfel că cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ne vaccinăm cu a treia dză - BOOSTER”, a declarat Boris Johnson, potrivit DailyMail.

Vestea devastatoare vine la doar câteva ore de când ministrul Sănătății dădea asigurări că nu a fost raportat niciun deces din cauza OMICRON în Marea Britanie. 

Citește și Ministrul britanic al Sănătății dă ALARMA: Aproximativ 40% din infecțiile din Londra sunt cu noua variantă OMICRON. Ce plănuiesc autoritățile