MENIU

Primul deces din cauza gripei sezoniere în România. Până acum, 95 de persoane au fost diagnosticate

Autorităţile au confirmat, astăzi, primul deces din cauza gripei în România. Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Capitală, a murit din cauza gripei sezoniere. Acest bărbat avea și alte probleme medicale și nu fusese vaccinat antigripal. Medicii susțin că numărul cazurilor de gripă, numai în ultima săptămână, a ajuns la 95. Cele mai multe sunt din Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa, informează Realitatea TV.

"Vorbim despre o gripă umană, get beget, sezonieră, instalată în fiecare dintre sezoanele care au urmat anului 2009-2010, deci după pandemie. Este un virs care a circulat în fiecare an de atunci până astăzi", a declarat, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

Singurul mijloc prin care ne putem proteja de gripă rămâne vaccinarea.

"Recomandările noastre sunt: în primul rând prezentarea la medicul de familie la primele semne de boală. Febră, cefalee, tuse seacă, stare proastă, curbatură, astenia. În al doilea rând, respectarea unor reguli minimale de igienă: mâini curate, batistă de unică folosinţă, fiecare să-şi sufle nasul sau să strănute în mod corect; să nu strănute în faţa altor persoane", a explicat, în cadrul unei intervenții telefonice, în emisiunea "Oameni și Fapte", medicul de familie, Valeria Herdea. 

În întreaga ţară, numărul persoanelor diagnosticate cu gripă şi alte infecţii respiratorii este cu peste 13% mai mare decât săptămâna trecută şi a ajuns la 89.600.

Mai multe articole despre:
deces simptome gripă sezonieră