MENIU

Primul caz de coronavirus în Tenerife. Mii de turiști în carantină

Epidemia de coronavirus lovește și în Spania, într-o zonă în care se află mii de români. Un medic italian aflat în vacanță în Tenerife a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, informează Realitatea PLUS.

Un medic venit în vacanță, în Tenerife a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Hotelul în care se cazase și în care sunt peste 1.000 de turiști a fost băgat în carantină și nimeni nu are voie să intre sau să iasă, transmite Realitatea PLUS.

Doctorul, cel mai probabil din Lombardia, a început să se simtă rău și a mers la o clinica din Tenerife, unde a fost izolat imediat. Informația a fost confirmată de președintele Insulelor care a scris pe Twitter că, după primele teste pozitive, medicului italian i se vor face alte analize la Centrul Național de Microbiologie din Madrid. Alte două cazuri au mai fost confirmate în Spania.

”Sunt trei cazuri pe care le studiem și au fost până în prezent 9, care au fost negative. În acest moment, nu există un caz confirmat. Insist pe asta. Credem că, în acest moment, ceea ce trebuie făcut este consolidarea tuturor măsurilor de detectare și sesizarea timpurie și, prin urmare, lucrăm pentru un întreg pachet de măsuri pentru extinderea informațiilor în porturi, aeroporturi și pentru a avea întreaga rețea de sănătate pregătită pentru a detecta cazurile cât mai curând posibil”, a declarat Salvador Illa, ministrul Sănătății din Spania.

Un român stabilit în Spania a povestit la Realitatea Plus că printre angajații hotelului sunt mulți români, însă nu are informații potrivit cărora și aceștia ar fi izolați.

”În cursul nopții al treilea caz de coronavirus, zona de sud din Tenerife. La câteva ore de la confirmare, auoritătile s-au mobilizat exemplar, poliția a izolat hotelul. Nu am date despre românii care ar fi izolați. Sunt mult români care lucrează în hotel, dar n-am informații că sunt izolați. Important e să ne protejăm aici unde suntem. Cu panică nu rezolvăm nimic”, a declarat Ion Nuță, român stabilit în Spania, într-o intervenție telefonică, la Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
coronavirus tenerife tenerife coronavirus