MENIU

Primul caz al lui Kovesi în Bulgaria s-a încheiat cu o condamnare cu suspendare

Laura Codruța Kovesi / Foto: Profi Media

”Marile“ dosare de care se ocupă Kovesi la Parchetul General: mită de 2.500 de euro. Primul rechizitoriu pe care parchetul condus de Codruța Kovesi l-a trimis în instanța din Bulgaria s-a sfârșit cu o condamnare cu suspendare în primă instanță. Mai exact, un oficial bulgar este acuzat că a primit mită 5.000 de leva, adică un pic peste 2.500 de euro pentru a acorda subvenții din fonduri europene.

Parchetul European a depus un dosar instanței din Bulgaria, doasr care s-a soluționat și cu o condamnare cu suspendare pentru infracțiunea de luare de mită pentru subvenții din fonduri europene.

Aceasta este și prima condamnare într-un dosar al Codruței Kovesi în calitate de procuror-șef al Parchetului European. Traian Deliagov, fost angajat al Fondului de Stat pentru Agricultură din Bulgaria, ar fi luat mită 5.000 de leva, pentru a-i facilita unui prieten obținerea de subvenții din fonduri europene mai repede, întrucât aceastea trebuiau să vină în anul 2020, dar încă nu se plătiseră.

Ancheta a stabilit astfel că Deliagov a solicitat și a primit bani de la un producător. Tribunalul Penal Specializat l-a condamnat pe acesta la șase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani.