MENIU

Primii pacienți vindecați de COVID-19, externați de la spitalul militar de campanie "Ana Aslan" din Otopeni

spital de campanie otopeni

Primii pacienți care s-au vindecat de COVID-19 au fost externați din spitalul militar construit în curtea Institutului „Ana Aslan” din Otopeni. În perioda următoare, spitalul mobil va primi între 40 și 70 de pacienți diagnosticați cu forme ușoare ale virusului sau asimptomatici, informează Realitatea PLUS.

De vineri, pacienții diagnosticați cu COVID-19 au putut fi internați și la Spitalul Militar din Otopeni. Primii șapte bolnavi au sosit în cursul zilei de vineri și sâmbătă dimineață, iar doi dintre ei s-au vindecat deja și au plecat acasă.

"Am vazut ca astazi s-au externat doi pacienti. Am putut sa conducem niste oameni catre casa, trecand peste aceasta boala. Sunt foarte multumiti de personal si de ingrijire", a declarat Grosu Giorgeta, asistent coordonator al spitalului militar.

Potrivit acesteia, pacientii primesc la internare pijamale si prosoape de unica folosinta, truse de igiena personala, care se schimba zilnic. "Am incercat ca fiecare pat sa aiba materialele lui, in sensul ca, sa aiba termomentrul lui, manseta lui, de la tensiometru sau de la monitor", a mai spus responsabilul spitalului militar de campanie din Otopeni.

Spitalul militar va prelua in continuare pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, de la Spitalul Victor Babeș și de la Spitalul Colentina.