MENIU

Primii pacienți COVID au ajuns la Spitalul Foișor: Ambulanțele nu reușesc să intre în unitatea spitalicească

Spitalul Foișor / INQUAM

Evacuările de la Spitalul Foișor din Capitală s-au încheiat în această dimineață, după 12 ore de la începutul operațiunii. Zeci de pacienți au fost scoși în stradă în toiul nopții. Incepând de astăzi, spitalul devine suport COVID, conform unui ordin semnat de Vlad Voiculescu și Raed Arafat.

Primii pacienți COVID au ajuns la Spitalul Foișor sâmbătă în jurul orei 14.00. Primul pacient COVID a ajuns la Spitalul Foișor adus cu o ambulanță care a avut mari dificultăți să intre în curtea unității sanitare. Spațiul de la intrarea în spital este foarte mic, astfel încât pacientul a fost dus pe targă în interior.

Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor" a devenit spital pentru tratarea cazurilor de COVID având în vedere necesarul de paturi de terapie intensivă, iar o parte dintre pacienţii operaţi în ultimele zile au fost transferaţi la alte spitale cu ambulanţe sau maşini personale.

După scandal, USR Plus, partidul din care face parte Ministrul Sănătății, cere demisia managerului Spitalului Foișor, cel evacuat noaptea trecută. În schimb, liderii PNL vor demisia lui Vlad Voiculescu din fruntea ministerului. "Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul" a transmis vicepreședintele liberalilor Ben Oni Ardelean. Și Premierul Florin Cițu a cerut încă de ieri seară lui Vlad Voiculescu și lui Raed Arafat, să comunice transparent situația de la Spitalul Foișor.

Cei de la USR PLUS îl susțin pe Vlad Voiculescu în continuare și consideră că modul în care a fost gestionat transferul pacienților de la Spitalul Foișor este inacceptabil. „Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie să plece”.

Spitalul Foișor, EVACUAT în miezul nopții! Zeci de pacienți au fost scoși în stradă cu Jandarmeria după ce unitatea a devenit suport COVID - Explicația autorităților

Mai multe articole despre:
primii pacienti covid