MENIU

Primii pacienți bolnavi de COVID-19 ajung marți seară la Spitalul modular Pipera - Anunțul ministrului Cseke Attila

spital COVID-19 Foto: INQUAM

Primii pacienţi bolnavi de COVID-19 sunt transferați în această seară la Spitalul modular de la Pipera, a anunţat, marți, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila. Consiliul General al Primăriei Capitalei se întrunește în această seară pentru a aloca banii necesari cheltuielilor pentu asigurarea condițiilor de tratament pentru bolnavii COVIC-19 din spitalul modular.

"Infrastructura este pregătită, personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Victor Babeş, respectiv în continuare vom face detaşări. Astă seară începe transferul primilor pacienţi pe Spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen”, a anunțat marți ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ce pacienți vor fi transferați la spitalul modular de la Pipera

„Vorbim de pacienţi care sunt deja evaluaţi din punct de vedere medical. Adică nu cei care încă nu au fost evaluaţi. Este vorba de pacienţi evaluaţi, inclusiv din punct de vedere al radiografiei. Ei vin în momentul în care ştim că au nevoie de internare, în sensul în care au nevoie de oxigen. Vor veni aceşti pacienţi, nu cei care nu au nevoie de oxigen, pentru că spitalul în principal se bazează pe această formă necesară cu oxigen", a explicat ministrul Cseke Attila.

BANI pentru Spitalul modular Pipera, decizie în ședința CGMB

O problemă, însă, este alocarea banilor pentru asigurarea condițiilor de îngrijire a pacienților COVID-19 transferați la Pipera. Consiliul General al Primăriei Capitalei se va întruni abia astăzi, la ora 18.00, pentru a aproba o rectificare bugetară în acest sens, a mai anunțat ministrul Cseke Attila.

„Am avut o discuţie cu domnul primar general al Capitalei şi astăzi (marți - n.red.) în şedinţa CGMB vor fi, din câte înţeleg, două proiecte de hotărâri de consiliu local care vor sprijini această operaţionalizare în continuare, inclusiv o rectificare bugetară în sensul acoperirii unor cheltuieli necesare pentru acest spital", a mai declarat ministrul interimar al Sănătății.

CGMB se întrunește marți, online, de la ora 18.00, pentru a aproba inclusiv rectificarea bugetară necesară operaționalizării spitalului, potrivit anunțului primăriei Capitalei. VEZI AICI ce vor aproba consililerii generali în ședința din 12 octombrie.