MENIU

Primele vești despre bebelușul abandonat într-o pungă, înainte de Crăciun, pe o stradă în Capitală. Ce spun medicii

bebelus

Primele vești despre starea de sănătate a bebelușului abandonat de mama sa într-o pungă de plastic pe străzile din sectorul 3 al Capitalei! 

 

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI nou-născuți de la Spitalul Marie Curie este optimist în legătură cu evoluția micuțului. Mama acestuia a fost plasată sub control judiciar și va fi supusă unui examen psihiatric.

„A stat o anumită perioadă fără oxigen, fără să fie resuscitat, evident fără suport, a stat la rece și a fost o perioadă în care a fost fără niciun fel de ajutor. Dar sperăm că toate aceste agresiuni nu au însemnat nimic pentru viața lui.

Problema noastră este să vedem că tolerează și nutriția. Încă nu poate să tolereze vreo patru-cinci mililitri de lapte, este prea mult pentru el, deocamdată. O să scădem mai jos, mai puțin. Un mililitru, doi. (...) Starea lui este una mult îmbunătățită și suntem foarte bucuroși de evoluția lui Cristian Ștefan (numele primit de bebeluș - n.red.)”, a declarat, sâmbătă, Cătălin Cîrstoveanu, la o televiziune de știri.

Marți, 22 decembrie, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată că în față unui bloc din sectorul 3, într-o pungă, a fost gasit un nou-născut.

Citește și ȘOCANT - Nou-născut găsit în frigul nopții într-o pungă de plastic, în fața unui bloc din Capitală - Ce șanse îi dau medicii

Nou-născutul a fost găsit, marți, în jurul orei 22.00, de o femeie care a chemat urgent SMURD și Poliția. La acea oră, temperatura scăzuse la 2 grade Celsius.

La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 13, precum şi echipaj de prim ajutor. Copilul a fost preluat și transportat la spitalul „Marie Curie” pentru îngrijiri medicale.

Citește și Femeia care și-a abandonat bebelușul într-o pungă de plastic pe stradă, sub control judiciar. Motivul gestului șocant

După trei zile de la descoperirea bebelușului, vineri, 25 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a femeii suspectate că și-a abandonat copilul. Poliția Capitalei a anunțat și că femeia va fi supusă unei expertize psihiatrice.